Raamat maitsvast ja tervislikust toidust

Tõlgitud vene keelest 1953. a. väljaande järgi

Eessõna
-Külluse loomiseks
-Ratsionaalse toitlustamise põhialused
-Roogade valik hommikueineks, lõuna- ja õhtusöögiks
-Lõunasöögi valmistamine
-Lauakatmine
-Köök
-Vajalike kööginõude näidisvalik
-Mõningate toiduainete kaalu ja mahu võrdlustabel
-Tabel toiduainete vitamiinisisalduse kohta
-Tabel C-vitamiini säilivuse kohta toiduainete kulinaarsel töötlemisel

-Külmad road ja suupisted
-Puljongid ja supid sh püreesupid
-Kala (eeltöötlemine ja toidud)
-Liha (eeltöötlemine ja toidud) sh kastmed liharoogadele ning toidud kodu- ja metslindudest
-Köögiviljad ja seened
-Road tangudest ja jahust
-Road aedubadest, hernestest ja läätsedest
-Piima- ja munaroad
-Tainatooted
-Magusroad
-Laste toitlustamine
-Naiste toitlustamine raseduse ja imiku rinnaga toitmise perioodil
-Ravitoitlustamine: toidud maohaiguste, sooltehaiguste, maksahaiguste, südame- ja neeruhaiguste ning hüpertoonia korral, rasvumise ja suhkruhaiguse korral, toidud pärast raskeid haigusi ja operatsioone esineva kurnatuse korral, hematogeeniga toidud kehvveresuse ja alatoitluse korral, toidud toore maksa ja luuüdiga.
-Keedised, äädikahoidised, hapendatud hoidised
-Eesti rahvusroad ja veel mõningaid meil üldtuntud roogasid sh kalade soolamine

Tootekood: K-74-99 Kategooriad: , , Sildid: , ,

Kirjeldus

  • Raamat maitsvast ja tervislikust toidust
  • Toimetanud: Salme Masso
  • Tõlkija: Selma Vitsur
  • Kirjastaja: Eesti Riiklik Kirjastus
  • Linn: Tallinn
  • Väljaandmisaasta: 1955
  • Lehekülgede arv: 404
  • Formaat: suures formaadis, kõvade kaantega raamat
  • Seisukord: väga heas korras kasutatud raamat, kaantel mõned väiksed täpid

Lisainfo

Mõõtmed 20 × 13 × 2 cm
variatsioonid

Rahuldav, Kasutatud hea, ümbrispaberita

Sulle võib meeldida ka…