Perenaise leksikon – Linda Petti

0.50 6.50 

Leksikon kajastab võimalikult palju mõisteid, millega tuleb köögis kokkupuutumist. Lisaks toiduainetele kirjeldatakse ka maitse- ja ravimtaimi, köögiinventari, sööginõusid ja muid köögis vajalikke vahendeid. Põgusalt on puudutatud ka toiduga seotud keemiat.

Kulinaariaalased märksõnad eesti, inglise, prantsuse ja saksa keeles. – Taime- ja loomanimetuste märksõnad eesti, inglise, ladina, prantsuse ja saksa keeles. Mõnegi mõiste juures on ka vihjeid ajaloole.

Näide:
AEDSALVEI (Salvia officinalis)
Sauge * Sage * Salbei
Huulõieliste sugukonnast pärit maitse- ja ravimtaim, kasvab mitmeaastase poolpõõsana. Maitseainena kasutatakse värskeid ja kuivatatud lehti. Salvei sobib suppidele, salatitele, liha-, kala- ja köögiviljaroogadele. Inglismaal ja USA-s on salvei väga populaarne. USA-s toodetakse salveiga ka juustu.

BOMBAAŽ
Bombage * Bulging * Bombage
Konservikarbi kaane ja põhja kummumine karbi sisu riknemisel tekkinud gaaside toimel. Niisugust konservi ei tohi mingil juhul süüa, sest tegemist võib olla surmava botulismimürgiga.

PERISTALTIKA
Peristaltisme * Peristaltic * Peristaltik
Seedeelundite rütmiline kokkutõmbumine ja avardumine, mille tulemusena toitkört edasi liigub

 

Kirjeldus

  • Perenaise leksikon
  • Autor: Linda Petti
  • Kujundaja: K. Tormis
  • Kirjastaja: Valgus
  • Linn: Tallinn
  • Väljaandmisaasta: 1993
  • Lehekülgede arv: 198
  • Formaat: tavaformaadis, pehmete kaantega raamat
  • ISBN: 5440013407

Lisainfo

Mõõtmed -

Sulle võib meeldida ka…