101 Eesti toitu ja toiduainet – Anu Kannike, Inna Põltsam, Ester Bardone, Ulrike Plath

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses. Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng. Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Raamatud sarjast 101 Eesti…

Kirjeldus

  • 101 Eesti toitu ja toiduainet
  • Autorid: Anu Kannike, Inna Põltsam, Ester Bardone, Ulrike Plath
  • Kujundaja: Mari Kaljuste
  • Kirjastaja: Varrak
  • Linn: Tallinn
  • Väljaandmisaasta: 2016
  • Lehekülgede arv: 216
  • Formaat: tavaformaadis kõvade kaante ja ümbrispaberiga raamat
  • Sari: 101 Eesti…
  • ISBN: 9789985339176
  • Seisukord: väga heas korras raamat, ümbrispaberil väikseid iludefekte

Lisainfo

Kaal 365 g
Mõõtmed 21 × 15 × 2 cm

Sulle võib meeldida ka…