Sellese raamatusse on kogutud Eesti kutseharidus- ja ametikooli õppejõudude koostatud 75 retsepti, milles ei ole gluteeni ega laktoosi. «Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» julgustab menüü mitmekesistamiseks kasutama:
eelkõige kodumaiseid köögivilju, marju ja värskeid ürte
pähkleid ja seemneid, näiteks sisaldavad sarapuupähklid B1-vitamiini (ehk optimismivitamiini), mandlid antioksüdandina tuntud E-vitamiini ning pistaatsiapähklid muu hulgas rohkesti kiudaineid ja küllastumata rasvhappeid
õlisalvei- ehk tšiiaseemneid, mis on valgurikkad ja milles leidub oomega-3- ja oomega-6-rasvhapet
kinoa- ehk tšiili hanemaltsa seemneid, milles on magneesiumi, rauda, kaltsiumi ja rohkesti valku
aanikaunajahu, mis oma vähese rasvasisalduse ning loodusliku magususe tõttu vähendab vajadust kaloririkaste maiustuste järele ning milles sisalduvad lahustumatud kiudained parandavad soolestiku motoorikat
kaaliumi- ja A-vitamiinirohket avokaadot
kaera-, riisi-, mandli-, kookos- ja sojapiima, kookoskoort ja –rasva
riisi-, maisi-, tatra-, soja- ja teisi gluteenivabu tooteid
Liitun raamatu ootelehegaMe teavitame Teid kui raamat on taas müügis
Palun sisestage oma e-maili aadress
Sinu parema ostukogemuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustud küpsiste kasutamistingimustega. Küpsistest saad loobuda, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi.NõustunLoen edasi