Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud
11.50 €
Sellese raamatusse on kogutud Eesti kutseharidus- ja ametikooli õppejõudude koostatud 75 retsepti, milles ei ole gluteeni ega laktoosi. «Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» julgustab menüü mitmekesistamiseks kasutama:
- eelkõige kodumaiseid köögivilju, marju ja värskeid ürte
- pähkleid ja seemneid, näiteks sisaldavad sarapuupähklid B1-vitamiini (ehk optimismivitamiini), mandlid antioksüdandina tuntud E-vitamiini ning pistaatsiapähklid muu hulgas rohkesti kiudaineid ja küllastumata rasvhappeid
- õlisalvei- ehk tšiiaseemneid, mis on valgurikkad ja milles leidub oomega-3- ja oomega-6-rasvhapet
- kinoa- ehk tšiili hanemaltsa seemneid, milles on magneesiumi, rauda, kaltsiumi ja rohkesti valku
- aanikaunajahu, mis oma vähese rasvasisalduse ning loodusliku magususe tõttu vähendab vajadust kaloririkaste maiustuste järele ning milles sisalduvad lahustumatud kiudained parandavad soolestiku motoorikat
- kaaliumi- ja A-vitamiinirohket avokaadot
- kaera-, riisi-, mandli-, kookos- ja sojapiima, kookoskoort ja –rasva
- riisi-, maisi-, tatra-, soja- ja teisi gluteenivabu tooteid
Raamat sarjast Ise tehtud, hästi tehtud
Laos