Kirjeldus
- Perenaise leksikon
- Autor: Linda Petti
- Kujundaja: K. Tormis
- Kirjastaja: Valgus
- Linn: Tallinn
- Väljaandmisaasta: 1993
- Lehekülgede arv: 198
- Formaat: tavaformaadis, pehmete kaantega raamat
- ISBN: 5440013407
0.50 € – 6.50 €
Leksikon kajastab võimalikult palju mõisteid, millega tuleb köögis kokkupuutumist. Lisaks toiduainetele kirjeldatakse ka maitse- ja ravimtaimi, köögiinventari, sööginõusid ja muid köögis vajalikke vahendeid. Põgusalt on puudutatud ka toiduga seotud keemiat.
Kulinaariaalased märksõnad eesti, inglise, prantsuse ja saksa keeles. – Taime- ja loomanimetuste märksõnad eesti, inglise, ladina, prantsuse ja saksa keeles. Mõnegi mõiste juures on ka vihjeid ajaloole.
Näide:
AEDSALVEI (Salvia officinalis)
Sauge * Sage * Salbei
Huulõieliste sugukonnast pärit maitse- ja ravimtaim, kasvab mitmeaastase poolpõõsana. Maitseainena kasutatakse värskeid ja kuivatatud lehti. Salvei sobib suppidele, salatitele, liha-, kala- ja köögiviljaroogadele. Inglismaal ja USA-s on salvei väga populaarne. USA-s toodetakse salveiga ka juustu.
BOMBAAŽ
Bombage * Bulging * Bombage
Konservikarbi kaane ja põhja kummumine karbi sisu riknemisel tekkinud gaaside toimel. Niisugust konservi ei tohi mingil juhul süüa, sest tegemist võib olla surmava botulismimürgiga.
PERISTALTIKA
Peristaltisme * Peristaltic * Peristaltik
Seedeelundite rütmiline kokkutõmbumine ja avardumine, mille tulemusena toitkört edasi liigub
Mõõtmed | - |
---|