Kirjeldus
- 33 külma suvesuppi
- Autor: Peeter Kard
- Kujundaja: Omar Volmer
- Kirjastus: Perona
- Linn: Pärnu
- Väljaandmisaasta: 1991
- Lehekülgede arv: 40
- Formaat: tavaformaadis, pehmete kaantega raamat
3.50 € – 4.90 €
Kuumadel suvepäevadel on maitsvaks ja kosutavaks lõunasöögiks külmad suvesupid. Tuntumad neist on slaavi köögist pärinevad kaljasupid ehk okroškad ja külmad punapeedisupid. Teistes rahvusköökides kasutatakse supivedelaks ka hapupiima, keefiri, jogurtit, aedviljade ja seente keeduleent, liha ja kalapuljongit. Külmadele suppidele lisatakse hapukoort, keedetud mune ja rohkesti maitserohelist. Põhiaineteks on liha, kala, aedviljad, seened ja muu käepärane. Hädakorral võib liha asendada mõne odava vorstiga. Need supid serveeritakse hästi külmalt ja mõnikord antakse kõrvale ka toidujääd. Ärgem unustagem, et meie soola või suhkruga maitsestatud ja hapupiimaga segatud kamajahu on ka tegelikult külm supp ja kamaretsept on üldse üks iidsemaid tänapäevani säilinud retsepte maailmaköögis.
Autor: Peeter Kard
Kaal | 45 g |
---|---|
Mõõtmed | 20 × 13 cm |