Kirjeldus
- 33 šašlõkki
- Autor: Peeter Kard
- Kujundaja: Omar Volmer
- Kirjastus: Perona
- Linn: Pärnu
- Väljaandmisaasta: 1990
- Lehekülgede arv: 40
- Formaat: tavaformaadis, pehmete kaantega raamat
Meie igasuvine laada- ja jaanipäevatoit on imelikul kombel populaarne ka paljudes teistes maades. Kesk-Aasiast üle Kaukaasia kuni Balkanitenl välja. Tegelikult on šašlõkk tuntud kõikjal, olgu ta nimi siis šaslõkk, kebab, kabob, rööviIpraad või teab mis veel.
Nemad seal söövad šaslõki kõrvale valget kõduleiba ehk lavašši ja igasuguste nimetustega pannkooke. Meil sobib selleks otstarbeks kõige paremini pehme lauasai. Musta leiba võime tarvitada piiramatult oma armsate igapäevatoitude juurde. Peale joovad nad seal ilma suhkruta musta või rohelist teed. Lugu peetakse ka mineraalveest, õllest, loomulikult kuivast veinist ja ka pitsist kangemast. Peame siis meiegi neist jookidest lugu.
Järgnevad kenad šaslõkiretseptid on rahvusköökides kõrgelt hinnatud ja paistavad olevat koostatud parimate asjatundjate poolt.
Loomulikult on igal šašlõki sõbral omad nipid, kuid üht-teist kasulikku võib silma hakata sellestki Peeter Kardi pisikesest retseptikogust.
Kaal | 45 g |
---|---|
Mõõtmed | 20 × 13 cm |