Valik toiduretsepte, 1974
5.90 €
Käesolev Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso poolt koostatud raamat on mõeldud abistavaks materjaliks töötavale naisele koduse toitlustamise korraldamisel, menüüde koostamisel ja toitude valikul.
Raamat sisaldab ülevaate tervislikust toitumisest ning annab mõningaid praktilisi näpunäiteid toidu valmistamiseks ja toiduainete lühiajaliseks säilitamiseks.
Toiduretseptide valikul on lähtutud igapäevase toitlustamise otstarbekusest: on toodud vähem aega nõudvad toitude valmistamisviisid, arvestatud kättesaadavust hinnalt, rahvapärasust, täisväärtuslikkust ja mitmekülgsust. Väiksem osatähtsus on antud pidulikele toitudele, kuigi esitatud retseptidest on võimalik valida nii mõndagi ka peolaua jaoks.
Järgnevates peatükkides on toiduretseptid antud roarühmade järgi. Toiduainete hulk retseptis on arvestatud 4-5 inimesele.
- Toitlustamise põhialused
- Külmtoidud
- Võileivad
- Supid
- Lihatoidud
- Toidud subproduktidest
- Toidud verest
- Kalatoidud
- Köögiviljatoidud
- Seenetoidud
- Toidud taignatest ja makaronidest
- Munatoidud
- Kohupiima- ja trenspiimatoidud
- Magustoidud
- Taignatooted
- Kastmed
- Joogid
3., parandatud ja täiendatud trükk.
Laos